Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Nastavení cookies

Zde můžete nastavit používání souborů cookies podle vlastních preferencí.

Technické cookies

jsou nezbytné pro správné fungování webu. Technické cookies musí být vždy aktivní (nelze je individuálně deaktivovat), proto se pro jejich využívání souhlas neuděluje.

Analytické cookies

nám umožňují porozumět, jak web využíváte, abychom jej mohli zlepšovat. Analytické cookies umožňují měření výkonu webu (počtu návštěv a zdrojů návštěvnosti). Takto získaná data zpracováváme souhrnně, bez použití identifikátorů ukazujících na konkrétního uživatele.

Personalizované cookies

ukládají informace o Vašem osobním nastavení webu. Personalizované cookies potřebujeme k tomu, abychom přizpůsobili web a jeho chování co nejvíce Vašim potřebám a zájmům.

Reklamní cookies

nastavují prostřednictvím tohoto webu naši reklamní partneři. Reklamní cookies nám umožňují zobrazovat takový obsah, který bude zajímavý a užitečný právě pro Vás.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

ÚTP - Info

Mlékařský poloprovoz

Koncepce poloprovozů je zaměřena na výuku, vývoj, výzkum a spolupráci s institucemi a firmami v oblasti zpracování mléka a produkci mléčných výrobků.

 

Pedagogická činnost

Poloprovozy slouží pro praktickou výuku v předmětech "Mlékárenské technologie" a "Sýrařství" (praktické odzkoušení jednotlivých technologických operací při zpracování mléka na sýry, kysané mléčné výrobky, smetanu, máslo), Dairy Technology (Pro anglicky mluvící studenty) a Laktologie. Mlékárenský poloprovoz je vybaven kotlovým pasterem s regulací teploty, umožňující pasteraci 20 až 70 l mléka, solnou lázní, zracími boxy s regulovanou teplotou a vlhkostí, očkovacím boxem. Zařízení umožňuje modelovou výrobu sýrů, másla, kysaných mléčných výrobků (jogurty, kefír, zakysané mléko a smetana) nejen v rámci výuky, ale především v rámci výzkumu, vývoje a inovací vybraných mlékárenských výrobků. 

Fotogalerie