ROČNÍK 2021

Zpráva 28. 1. 2021:

  • Máš bakalářku nebo diplomku o potravinách?
  • Chceš si vyzkoušet prezentaci před obhajobou?
  • Máš již obhájeno a chceš se podělit o své výsledky?

Agronomická fakulta společně s Fakultou regionálního rozvoje a mezinárodních studií MENDELU a Potravinářskou komorou České republiky vyhlašují místní kolo studentské soutěže „Studenti pro kvalitu potravin“ pro studenty bakalářských a magisterských studijních programů, kteří zpracovávají bakalářské a diplomové práce s problematikou potravin. Tematicky je možné jednotlivé příspěvky zařadit do kategorií:

  • a. Výroba potravin a technologie
  • b. Kvalita potravin včetně systémů jejího řízení a kontroly
  • c. Marketing v potravinářském průmyslu

Přihlášky – Jméno studenta, název příspěvku (práce), abstrakt v češtině (15 – 20 řádků), jméno školitele (garanta), kategorie – zašlete nejpozději do 1. 4. 2021 na emailovou adresu miroslav.juzl@mendelu.cz 

Termín konání místního kola na MENDELU – v týdnu od 12. 4. 2021 – bude upřesněno, místní kolo soutěže proběhne v závislosti na epidemické situaci kontaktně nebo on-line. V rámci místního kola studenti odprezentují svůj příspěvek v rámci desetiminutové power-pointové prezentace.

Vítězové místního kola postupují do národního kola, které pořádá Potravinářská komora ČR s podporou zapojených vysokých škol a které proběhne v měsíci červnu.

Veškeré dotazy směřujte na hlavního organizátora místního kola soutěže doc. Ing. Miroslava Jůzla, Ph.D. - miroslav.juzl@mendelu.cz  (Ústav technologie potravin).

Leták 2021

Pravidla 2021


 

Ocenění vítěze a postupující do národního kola 2020 (ID 2020)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Vyhlášení vítěze a předání diplomů studentům MENDELU postupujícím studentům do národního kola soutěže na ID 2020 Ing. Gabrovskou (PK ČR)


 

ROČNÍK 2020

Zpráva 14. 2. 2020:

Na MENDELU se ve čtvrtek 13. února 2020 uskutečnilo v 13:00 v M1.03 (budova M2, Ústav technologie potravin) místní kolo studentské soutěže „Studenti pro kvalitu potravin“ (pro Bc. a Mgr.) s Potravinářskou komorou ČR.

Zvítězila Bc. Štěpánka Glanzová (školitelka Ing. Radka Langová, Ph.D.) s tématem "Využití artyčoku (Cynara scolymus L.) v potravinářství".

Podmínkou bylo přihlásení minimálně 4 prací. Děkujeme všem studentům i školitelům za jejich aktivní účast. Do soutěže PK ČR se tento rok zapojí studenti a školitelé ze 4 univerzit. Na Mendelově univerzitě jsme měli čest zahájit tuto akci a díky účasti 5 našich (AF MENDELU) studentů PK ČR přidělila nakonec 2 místa, takže do celonárodního kola postoupil i student z 2. místa. Předpokládané datum je v první půli června a PK ČR se bude snažit, aby nekolidovalo s termíny státnic. Akce proběhla pod patronací PK ČR, předsedkyní komise byla Ing. Dana Gabrovská, Ph.D. Součástí prezentací studentů byla i ochutnávka. Účastníci obdrželi od předsedkyně komise certifikát o účasti, slavnostní předání diplomů postupujícím bude v aule v rámci 1.bloku přednášených sdělení na XLVI. Konferenci o jakosti potravin a potravinových surovin, která se na Mendelově univerzitě koná v rámci Ingrových dnů 2020 dne 4. března 2020.

 

Postup do národního kola (Kategorie: Výroba potravin a technologie):

  1. Bc. Štěpánka Glanzová (škol. Ing. Langová): Využití artyčoku (Cynara scolymus L.) v potravinářství
  2. Porazil, R. (škol. doc. Jůzl): Technologické vyhodnocení výroby měkkého salámu s přídavkem oleje

Na 3. až 5. místě se umístili (seřazeno abecedně):

  • Lustigová, Z. (škol. doc. Šottníková): Jakost těstovin z rýžové mouky
  • Pálová, K. (škol. doc. Šottníková): Kvalita a variabilita kávy
  • Vávrová, R. (škol. Ing. Saláková): Využití nových surovin pro kyselé srážení sýrů

 

Zpráva 19. 6. 2020:

Národního kola, které se konalo on-line 18. 6. 2020, se oba naši studenti zúčastnili (M1.03), a pro další ročník bylo doporučeno vytvořit kategorii junior pro studenty 1. ročníku navazujícího studia.

Štěpánka Glanzová s příspěvkem Využití artyčoku (Cynara scolymus L.) v potravinářství zvítězila v kategorii JUNIOR. Tato práce je výstupem spolupráce Mendelovy univerzity v Brně, pěstitelem Vlastimilem Otáhalem a firmou Chuť Moravy, s.r.o.

Štěpánka prezentuje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Štěpánka prezentuje, online diskuze (s prof. Kouřimskou, ČZU Praha)

Leták 

Pravidla soutěže