Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Nastavení cookies

Zde můžete nastavit používání souborů cookies podle vlastních preferencí.

Technické cookies

jsou nezbytné pro správné fungování webu. Technické cookies musí být vždy aktivní (nelze je individuálně deaktivovat), proto se pro jejich využívání souhlas neuděluje.

Analytické cookies

nám umožňují porozumět, jak web využíváte, abychom jej mohli zlepšovat. Analytické cookies umožňují měření výkonu webu (počtu návštěv a zdrojů návštěvnosti). Takto získaná data zpracováváme souhrnně, bez použití identifikátorů ukazujících na konkrétního uživatele.

Personalizované cookies

ukládají informace o Vašem osobním nastavení webu. Personalizované cookies potřebujeme k tomu, abychom přizpůsobili web a jeho chování co nejvíce Vašim potřebám a zájmům.

Reklamní cookies

nastavují prostřednictvím tohoto webu naši reklamní partneři. Reklamní cookies nám umožňují zobrazovat takový obsah, který bude zajímavý a užitečný právě pro Vás.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

ÚTP - Info

Nakládaný Hermelín 2019

NAKLÁDANÝ HERMELÍN 2019

Ve čtvrtek 12. 4. 2019 proběhlo hodnocení v rámci soutěžní přehlídky nakládaných Hermelínů s názvem NAKLÁDANÝ HERMELÍN 2019. Celkem bylo do finále soutěže, jejímž partnerem byla firma Savencia Fromage&Dairy Czech Republic, zařazeno deset přihlášených vzorků. Potěšujícím je účast studentů, a to jak z naší univerzity, tak například ze Střední školy, základní školy a mateřské školy pro sluchově postižené v Olomouci a Vyšší odborné školy potravinářské a Střední průmyslové školy mlékárenské v Kroměříži, jakož i jiných milovníků tohoto v naší gastronomii zdomácnělého pokrmu.

Pořadí:

1. nakládaný Hermelín s hráškovým pestem s názvem Gregor

2. nakládaný Hermelín na zeleno, který komisi zaujal celými vlašskými ořechy,

3. nakládaný Hermelín s medvědím česnekem s názvem Mendelák.

Soutěžní vzorky mohli také ochutnat v areálu univerzity ti, kdož zavítali na Velikonoční jarmark století, který proběhl v sobotu 13. 4. 2019 za účasti mnoha tisíců návštěvníků. Ústav technologie potravin zde nabízel k ochutnávce výrobky vznikající v provozních laboratořích, jak při praktické výuce studentů (cvičení, kvalifikační práce), tak pro potřeby publicity studijního programu Chemie a technologie potravin a Agronomické fakulty. A tak byly prezentovány pekárenské výrobky (rohlíky, makovky, jidáše, sušenky), čokoládové pralinky (s různými náplněmi), masné výrobky (klobásy, párky), sirupy nebo naše akademické pivo. Po celý rok se tak mohou účastníci akcí konaných v rámci oslav století MENDELU setkávat s kvalitními produkty vzešlými z vědeckovýzkumné činnosti zaměstnanců a našich studentů.

Odkaz na tiskovou zprávu.

 Hodnocení komise

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komise před hodnocením

 Nakládaný Hermelín s medvědím česnekem s názvem Mendelák