PORADNA POTRAVINY MENDELU
Poradna pro zajištění správného životního stylu prostřednictvím stravování pod záštitou Společnosti pro výživu.
Zahájení pilotního provozu bude 26. 9. 2025 v čase konání Noci vědců.
Kontakt: poradna.potraviny@mendelu.cz
Kdo jsme
- Tým odborníků v oborech technologie potravin a výživa člověka, vzdělávající studenty bakalářských a magisterských programů zaměřených na potravinářství a výživu.
- Informace čerpáme z vědecky podložených zdrojů a sledujeme aktuální poznatky potravinářských a nutričních věd.
- Snažíme se vysvětlit a podložit vědeckými poznatky a vlatními výzkumnými aktivitami výživová doporučení, která se s vývojem a rozšiřováním znalostí mění a aktualizují.
- Spolupracujeme s výrobními podniky a firmami a naše znalosti přenášíme do praxe a naopak: studentům zprostředkováváme informace z praxe formou exkurzí a výukou s účastí odborníků z praxe.
Co nabízíme
-
Jednu bezplatnou konzultaci pro studenty a zaměstnance MENDELU týkající se praktických otázek o výživě, způsobu stravování, sestavení jídelníčku a výběru potravin pro optimální přísun živin a fungování metabolismu.
-
Při spolupráci na řešení konkrétního výživového cíle bude další poradenství probíhat formou placených konzultací, případně vám doporučíme vhodného zdravotnického odborníka
-
Společně se studenty navazujícího magisterského studijního programu Potravinářství a výživa člověka se také budeme zabývat písemnými dotazy, zaslanými zájemci z řad veřejnosti na mailovou adresu poradny: poradna.potraviny@mendelu.cz
Naše cíle
- Poskytovat veřejnosti aktuální informace o potravinách a výživě.
- Seznamovat studenty specializace Výživa člověka s reálnými potřebami a požadavky klientů výživového poradenství.
- Organizovat a koordinovat vzdělávací akce pro studenty, odbornou i laickou veřejnost ve spolupráci se Společností pro výživu.
- Publikovat vzdělávací materiály o potravinách a výživě, šířit osvětu o roli potravin v prevenci onemocnění, při kontrole hmotnosti, zlepšování a udržování fyzické i psychické kondice.
- Informovat o novinkách v potravinářství, inovativních technologiích a udržitelnosti při výrobě potravin a potravinářských surovin.